Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Fällande domar för skadegörelse.

 

Den 19-20 juni i år inträffade en större skadegörelse vid Kyrkskolan och Björkvalsskolan då 70 fönsterrutor och ett antal el-plintar till ett värde av 140 000 förstördes. Nu har domen fallit.

 Tack vare rådiga vittnen kunde tre vandaler gripas. De tre vandalerna varav en ej var straffmyndig döms dock inte för hela skadegörelsen trots att det onekligen finns en hel del som pekar på att det var dessa tre som tillsammans krossade alla dessa rutor.

Då det inte är ställt utom allt rimligt tvivel och det finns utrymme för att rutorna kan ha krossats av någon annan så döms dom två för att ha slagit sönder 15 fönster till ett uppskattat värde av ca 50 000 kr. Dom två som var straffmyndiga döms nu till 40 timmars!!! ungdomstjänst och att betala 500 kr vardera till brottsofferfonden. Advokatkostnader 33 207 kr och reparationskostnaderna efter skadegörelsen får skattebetalare stå för.

Kommentarer (7)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • noname
  Grattis 500kr vad är det för summa. Och 40 timmars arbete.
  Ja om det skulle vara rätt så kunde de få jobba av skulden dvs hela skulden. Inte 500kr.
 • Bror
  Jag skulle tro att försäkringsbolaget kommer att ställa krav på ersättning , så så lindrigt kommer dom (eller föräldrarna) nog inte undan!
 • Fam. Johansson
  Det finns föräldrar som tar ansvar för sina barn. På en av våra bilar förstördes dörrlås och tändn.lås vid ett stöldförsök i vintras.Biltjuvarna togs på bar gärning, dömdes till att betala våra kostnader (3000:-) Dagen efter domen betalade mamman till en av pojkarna in summan. Heder åt sådana föräldrar!
 • Fredrik
  Håller med föregående talare. Det är en skandal att skattebetalarna får betala, när man vet vilka som gjort det. Dom själva, eller deras föräldrar bör på pynta!! Dom "straff" som delas ut idag är ju ett skämt!
 • Eric
  Jag tycker att det är fel,att det är vi skattebetalare som ska behöva betala nu när det har kommit fram till vilka som orsakade skadorna! och en stor eloge till dom som vittnade.
 • Birgitta
  Himla bra att dom fick tag på dom som gjorde det. Starkt gjort av dom ungdomar som satte dit dom och sen vittnade mot dom.
 • åke
  Skandal att inte föräldrarna krävs på dessa pengar i stället, men bra att dom fick tag på dom.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...
 • Ludde said More
  Hejsan,

  Jag har åkt runt lite idag och letat efter isättningsramp i Långsj...
 • Anonym said More
  Får man säkert men maxhastigheten är 7 knop

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se