Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Oseriösa asfaltsläggare i Björklinge

Senaste dagarna har vi fått flera rapporter om så kallade ”asfalts läggare” från Irland. Dom åker runt i Björklinge och erbjuder sig att asfaltera garageuppfarter, anordna plattläggningar/stensättningar men även måleri och tak arbeten. År efter år dyker de upp runt om i Sverige, oseriösa hantverkare som erbjuder svartjobb ofta till väldigt höga priser som ska betalas i förskott och med undermåliga resultat, men när felen uppdagas har dom oftast redan lämnat landet.

Det har även hänt att de påbörjat arbeten fast man tackat nej och mot ersättning erbjuder dom sig då att återställa det igen. Tidigare år har även polismyndigheten mottagit flertal anmälningar där folk anmält att de lurats på pengar som betalats för arbete i förskott. Det är heller inte helt riskfritt att anlita dessa arbetare då du som köpare av tjänsten blir byggherre med ansvar för arbetsmiljö och säkerhet. Skulle olyckan då vara framme och det inträffar en arbetsplatsolycka kan det stå dig som villaägaren mycket dyrt.

Rekommendationen är att vänligt och bestämt tacka nej till deras tjänster så inga oklarheter råder om att ni kanske är intresserad.

Polisen är tacksam för tips om hur dessa personer förflyttar sig i landet och dessa tips lämnar ni antingen via telefon 114 14 eller till närmsta polisstation.

UNT har rapporterat om detta med, läs artikeln >>

Uppdaterat 110720
Ny artikel i UNT här >>

Kommentarer (0)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se