Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

VARNING!!! För oseriösa försäljare.

Vi har fått flera indikationer på att dom är här IGEN!!! Försäljarna som säljer brandskyddsprodukter till ockerpriser mot uppvisande av någon hemgjord legitimation, i vissa fall har dom även påstått att dom samarbetar med Uppsala brandförsvar vilket inte är sant. Den här gången erbjuds en brandsläckare för 3100 kr även brandvarnare och brandfiltar till hutlösa priser.

Allt detta kan du själv köpa i dom flesta varuhus som Coop, Maxi, Bauhaus och liknade och då får du en 6 kg pulversläckare 2 brandvarnare och en brandfilt för runt tusenlappen och dom funkar minst lika bra (se nedan vad du bör tänka på). Om ni råkar ut för dessa ockrare så ta gärna reda på vilket företag dom kommer ifrån, namn, telnr och regnr på bilar och tipsa polisen.

Det här ska du tänka på när du köper en pulversläckare. Att den är CE-märkt och typgodkänd enligt SS EN3 det står på flaskan. Det som rekommenderas till hemmet är 6 kg pulversläckare som klarar bränder i fasta material (A), vätskor (B) och gas (C). Bakom rekommendationen står bland andra Räddningsverket, Konsumentverket och Försäkringsförbundet.

Ett bra test på brandvarnare och vad du ska tänka på när du köper en, hittar du här. Smartson.se och  Råd och rön

Kommentarer (5)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • Gunilla  - Ångerrätt
  Har man trots varningen råkat gå på detta så tror jag att det är minst 2 veckors ångerrätt vid dörrförsäljning (konsumentvägledningen på Uppsala kommun har koll på det). Å eftersom dessa företag ofta försvinner efter ett år och uppstår i nya namn så är ju deras 10 åriga garanti/serviceavtal helt värdelöst.
 • Fredde  - Om det är samma..
  Så är deras produkter enligt standarden som nämns ovan.
  Undrar även vidare vad polisen kan göra i detta fall ?
  Bedrägeri med tanke på att de 'arbetar' med Uppsala brandförsvar ?!?
 • Leif
  Det är säkert godkända prylar dom säljer Fredde men priset!! :0 Du får ju 10 godkända pulversläckare för samma pris på butikerna som nämns i artikeln.
 • Gunilla
  Hörde att dom varnade för dessa försäljare på Radio Uppland förra veckan och att dom uppgav att dom samarbetade med brandförsvaret. Men enligt räddningstjänsten så bedriver dom ingen dörrförsäljning och i dom fall dom gör hembesök hos folk så visar dom riktiga legitimationer.
 • Fredde
  :-) Jag vet.. Vi hade besök av dessa herrar tidigare i våras.. 5 000:- ville dom ha, tog man det på avbetalning skulle det kosta oss 8500:-. Som du säger Leif, man får X antal släckare plus filtar :)

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se