Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Landsbygdspartiet, ett allternativ?

Nu när Erik Pelling (S), som så varmt uttalat sig för IVPA verksamheten på landsbyggden tystnat och hans parti kollegor i räddningsnämnden i samarbete med (M) jobbar hårt för att dra ner på räddningstjänsten på landsbygden så kanske detta kan vara ett alternativ i valet 2014.

Landsbygdspartiet i Upplands hemsida Landsbygdspartiet

Läs mer om Landsbygdspariet på UNT Debatt

Annan artikel om Landsbygdspartiet på SR Uppland.se

Men sånt här finns det pengar till UNT Avgångsvederlag

Kommentarer (6)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • Claes Littorin  - Kom med oss!
  Vi kommer driva på stenhårt fram till valet 2014. Förhoppningsvis kommer vi in i kommunfullmäktige,med makt att påverka och då blir det omrört i grytan! Men vi behöver växa och bli fler,samt sprida oss geografiskt i kommunen och förhoppningsvis få igång en länsgrupp med sikte på landstingsvalet. IVPA ligger på landstingsnivån och neddragningarna på deltidskårerna i kommunens RBN. Vi kommer att ha tre möten nu i januari 2013 där vi informerar och diskuterar landsbygdsfrågor. Knutbygården 8/1,Skyttorp IF´s lokal 15/1 och Järlåsa bygdegård 22/1. Samtliga kl 19.00. Tveka inte nu,utan kom dit diskutera med oss,bli medlemmar och så jobbar vi aktivt tillsammans för kraftiga förbättringar av landsbygspolitiken! Mvh Claes.
 • Deltidare  - @ Erik Pelling
  Du har suttit i räddningsnämden, och Patrik kjellin som är vice orförande tillhör samma parti som dig (S).
  Hur kan ni gå med på en sådan sak som nerdragning inom brandförsvaret?
  Landsbygdspartiet säger jag bara, där värnar man om landsbygden och vill att den skall växa.
 • Anonym  - Nina Lagh vet vad vi tycker!
  Ja hon vet förmodligen eller i alla fall förhoppningsvis vad alla deltidsbrandmän tycker också, ska vi bara tiga och nöja oss med det då Erik P? Nu håller man tydligen också på att omförhandla avtalet med landstinget utan att undersöka om deltidsbrandmännen ens vill fortsätta med den verksamheten då den har blivit allt mer psykiskt påfrestande då det allt oftare redan är försent när man väl larmas.
 • Svenne  - Nej nu får det för f-n vara nog!!!!!!
  Hur f-n kan kommunen betala ut miljonbelopp i avgångsvederlag åt anställda för att de "inte haft tillräcklig kompetens". De leker med VÅRA skattepengar! Det här är ju bedrövligt.

  Det är nog dags att någon börjar granska Uppsala kommun och landsting för det finns nog mycket som inte går rätt till där.
 • Erik Pelling  - Kommunalråd (S)
  Hej!

  Vare sig jag eller Socialdemokraterna har tystnat ifråga om IVPA-verksamheten. Ansvaret ligger hos landstingsrådet Nina Lagh (M), tyvärr tycker hon inte som vi.
 • Firefighter  - @Erik Pelling
  När hörde vi senast något från (S) i frågan om IVPA? Att Nina Lagh (M) valt att tiga ihjäl frågan vet vi ju sen tidigare men då får väl du och dina kollegor inom (S) ryta högre och informera bättre. Men det fråntar er inte ansvaret för det ni håller på med i räddningsnämnden i samarbete med (M) m.fl. Besparingarna inom deltidsbrandkårerna på landsbygden, drygt 2 miljoner inklusive kostnaden för IVPA. Det motsvarar inte ens hälften av vad Uppsala kommun betalade ut i avgångsvederlag till anställda inom kommunen förra året. Pengar som kunde räddat liv och besparat onödigt lidande.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se